Usluge - Međunarodno ovlašćenje bgds

Međunarodno ovlašćenje

Uz kompletnu registraciju vozila, tehnički pregled i osiguranje, nekim od naših klijenata su ponekad potrebne i dodatne usluge, a BGDS Trade se postarao da im omogući da sve završe na jednom mestu i u vrlo kratkom roku. Jedna od usluga koje nudimo je i međunarodno ovlašćenje, odnosno dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu.

Međunarodno ovlašćenje predstavlja obavezan dokument pri svakom izlasku iz zemlje tuđim vozilom. Rok važnosti ovog dokumenta ne vezuje se za datum izdavanja registracije, već traje 12 meseci od datuma izdavanja ili kraće, na zahtev klijenta. Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu dostupna je državljanima Republike Srbije, podjednako kao i strancima, a može se izdati za sva vozila osim za ona registrovana po posebnoj proceduri.

Međunarodno ovlašćenje ili DTV izdaje se na utvrđenom obrascu formata A5, žute boje, sa tekstom na srpskom, engleskom i francuskom jeziku.

Uz međunarodno ovlašćenje, za odlazak motornim vozilom u neke zemlje, potrebna vam je i međunarodna vozačka dozvola, dokument koji takođe možete nabaviti u BGDS Trade.

Ukoliko putujete u Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Tursku, Izrael, Iran, Makedoniju, Albaniju,Tunis ili Maroko, biće vam potreban i zeleni karton, koji takođe možete izvaditi kod nas, u BGDS Trade.

Aktuelna akcija

Zakažite svoj termin online i ostvarite popust! Umesto 6000 rsd platite 5000 rsd za tehnički pregled.