Zeleni karton

BGDS Trade uz svoje osnovne usluge registracije, tehničkog pregleda vozila i osiguranja od autoodgovornosti, obezbeđuje i dodatne usluge, a kao jednu od njih i izdavanje zelenog kartona.

Zeleni karton se vezuje za polisu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti i garantuje njeno važenje u zemljama članicama sistema zelene karte. Srbija je od 2012. godine potpisnica Multilateralnog sporazuma po kojem su u zemljama potpisnicama ovog sporazuma vozačima dovoljne registracione nalepnice i zelena karta nije potrebna, ali zeleni karton je još uvek obavezan za ulazak u Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Tursku, Izrael, Iran, Makedoniju, Albaniju,Tunis ili Maroko.

Za putovanje u inostranstvo vam je pored zelenog kartona potrebna i međunarodna vozačka dozvola (u Belgiji, Danskoj, Italiji, Lihtenštajnu, Monaku, Norveškoj, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Rusiji, Švajcarskoj, Švedskoj i Španiji), kao i međunarodno ovlašćenje, ako granicu prelazite u tuđem motornom vozilu.

Zeleni karton u BGDS Trade možete dobiti uz kompletnu registraciju vozila, a ako želite da unapred izračunate troškove koji vas očekuju, upotrebite naš kalkulator registracije i uz ostale tražene podatke, označite i polje „zeleni karton“.

Aktuelna akcija

Uz zakazivanje registracije vozila online dobijate popust od 1500din na tehnički pregled i poklon VOZZI 40 pomoć na putu.