DA LI ĆE NAJVEĆI ZAGAĐIVAČI MOĆI DA PROĐU TEHNIČKI PREGLED OD OVOG LETA?

Dugo najavljivana novina o strožim pravilima tehničkog pregleda vozila trebalo bi da stupi na snagu 5. jula ove godine. Nakon ovog datuma vozila koja emituju veću količinu izduvnih gasova od dozvoljene neće moći da prođu tehnički pregled, a procenjuje se da je na našim ulicama mnogo takvih vozila, neki kažu i više od 100.000.

Emisija izduvnih gasova je i do sada kontrolisana na tehničkim pregledima vozila, ali nije bila jedan od razloga za „padanje“ na tehničkom pregledu, već su vlasnici automobila obično dobijali samo usmeno obaveštenje da njihovo vozilo iz nekog razloga zagađuje više nego što je dozvoljeno.

Veruje se da će od jula najveći problem imati vlasnici vozila iz uvoza, jer mnogim benzincima od njih nedostaje katalizator ili nije ispravan, a mnogim dizelima nedostaje DPF ili filteri partikularnih čestica koje prečišćavaju izduvne gasove. Iako se mnogi nadaju da bi rok za početak primene novih propisa o tehničkom pregledu vozila mogao da bude produžen, za sada nema naznaka da će se to i desiti. A pitanje je i da li bi to bila dobra odluka, s obzirom da nas stroža pravila koja se odnose na emisiju izduvnih gasova, sve štite od zagađenja.

Aktivno uključivanje u očuvanje i zaštitu životne sredine kroz primenu savremenih tehnologija je i jedna od vizija preduzeća BGDS Trade i ovu temu smatramo izuzteno važnom. Ako niste sigurni da li vaše vozilo emituje veću količinu izduvnih gasova od dozvoljene, preporučujemo vam da to proverite na tehničkom pregledu, iz bar dva razloga – kako biste izbegli eventualne probleme pri narednoj registraciji svog vozila i kako biste doprineli očuvanju životne sredine, a samim tim i svog zdravlja i zdravlja drugih ljudi.

Tehnički pregled možete obaviti kod nas u BGDS Trade, a ako ga zakažete putem ovog linka , ostvarićete i poseban popust, pa će vas tehnički pregled koštati 3500 dinara umesto uobičajenih 4500 dinara.