KAKO DA PRIPREMITE SVOJE VOZILO ZA TEHNIČKI PREGLED?

Tehnički pregled vozila na kom je utvrđena ispravnost vašeg automobila jedan je od preduslova za registraciju vozila. Na tehničkom pregledu se utvđuje ispravnost vozila kako bi se utvrdilo da je ono bezbedno za učešće u saobraćaju. BGDS Trade nudi usluge tehničkog pregleda i registracije vozila, kao i osiguranje vozila i niz dodatnih usluga. Ako vam je potrebna informacija o slobodnim terminima tehničkog pregleda u BGDS Trade, o tome se možete obavestiti ovde, a na istom mestu možete i zakazati tehnički pregled svog vozila, i to uz popust od 1000 dinara.

Postoje detalji koji bi mogli da utiču na to da vaše vozilo bude vraćeno sa tehničkog pregleda pa vam donosimo listu od nekoliko saveta šta da učinite pre odlaska na tehnički pregled kako biste uradili sve što je u vašoj moći da on prođe uspešno.

Detaljno operite automobil

Da ne biste izgubili zakazani termin, obavezno detaljno operite svoje vozilo pre dolaska na tehnički pregled, jer linijama tehničkog pregleda nije dozvoljeno da obavljaju pregled na prljavom automobilu.

Proverite svu dokumentaciju

Obavezno proverite svu potrebnu dokumentaciju i obratite pažnju da vam slučajno nije istekao rok važenja nekog dokumenta. Naglasite i ako je došlo do promene nekih vaših ličnih podataka jer to sa sobom nosi i obavezne promene u saobraćajnoj dozvoli i na polisi osiguranja.

Prekontrolišite samo svoje vozilo

Neke nedostatke i sami možete uočiti i na vreme ih ispraviti pre tehničkog pregleda vozila. Zamena pregorelih sijalica, provera ispravnosti svetala i provera brisača su neke od stvari na koje možete obratiti pažnju.

Proverite da li imate svu neohodnu opremu

Zavirite u gepek svog automobila i proverite da li imate svu neophodnu opremu, poput sajle za vuču, trougla, prsluka, kompleta prve pomoći, kompleta za popravku probušene gume… Posedovanje neophodne opreme je jedna od stavki koja se proverava na tehničkom pregledu.

Obavite redovan servis

Idealno bi bilo da pre tehničkog pregleda vozila odete na redovan servis, i to dovoljno ranije (bar dve nedelje) da vam ostane vremena da sanirate sve eventualne nedostatke i kvarove.